Wellicht heb je het al een keer op onze social media kanalen voorbij zien komen: wij zijn lid van Dutch Digital Agencies (DDA). Daar hebben we eigenlijk nauwelijks aandacht aan besteed, terwijl er best wel trots op zijn!

Wie is Dutch Digital Agencies precies?

Dutch Digital Agencies is de branchevereniging en kennisorganisatie van de beste digitale bureaus in Nederland. Gezamenlijk vertegenwoordigen ze de Nederlandse digitale industrie.

DDA zelf zegt er dit over:

DDA verbindt sinds 2002 de meest toonaangevende digitale bureaus die Nederland rijk is. We delen kennis en ervaring. We inspireren elkaar én de rest van de wereld met het meest impactvolle werk dat we voortbrengen. We professionaliseren onze relatief jonge en razendsnel groeiende industrie, zonder haar autonomie en veranderlust in de weg te staan. We blijven voeden met nieuwe energie, onverwachte invalshoeken en jong talent. Zodat we het verschil blijven maken.

Wat biedt de DDA allemaal?

Netwerk

De meest toonaangevende digitale bureaus van Nederland zijn verenigd in DDA. Je kent elkaar, volgt elkaar, spreekt elkaar, helpt elkaar. Je deelt ervaringen en brengt zo de branche als geheel naar een hoger niveau.

Talent

DDA staat in nauw contact met de arbeidsmarkt en opleidingen. Via de website bieden ze een platform waar je vacatures kan delen. En doordat ze zicht hebben op de vraag, kunnen ze opleidingen en selectiebureaus sturing geven waar in de praktijk behoefte aan is.

Twee weken geleden werd er vanuit de DDA een online stagemarkt georganiseerd. Studenten die op zoek zijn naar een stageplaats konden zich aanmelden en via het online platform in contact komen met professionals van verschillende bedrijven. Zo werd de student geïnformeerd over een bepaalde discipline binnen een bedrijf en als beide partijen enthousiast waren kon er een mooie stageplaats uitrollen.

Events

Om de kwaliteit en de innoverende kracht van digitale bureaus te blijven stimuleren, organiseert DDA een doorlopende stroom aan masterclasses, inspiratiesessies en events waar de bureaus die lid zijn zich kunnen opladen óf laten horen.

Dutch Digital Day

DDA-leden komen eens per jaar samen voor een dag vol inspiratie, innovatie en de meest vooruitstrevende toepassingen van digital. Uitgesproken sprekers uit alle hoeken van de wereld zorgen ervoor dat we samen stevig door elkaar geschud worden.

Kwaliteit

DDA is de branchevereniging voor de meest toonaangevende digitale bureaus. Zodra je lid bent dragen ze dat actief uit op hun site en via persberichten. Omgekeerd kun je gebruik maken van het officiële DDA-logo. Verder biedt DDA richtlijnen voor de branche op het gebied van algemene voorwaarden, modelovereenkomsten en bewerkersovereenkomsten.

 Benchmark

Ieder jaar wordt er onderzoek gedaan naar de commerciële en operationele kengetallen van de digitale bureaus. Hierdoor ontstaat er o.a. helderheid in de beloningskaders.

Waarom wij lid zijn van de DDA

De voornaamste reden voor ons om lid te worden is kennisdeling. Hoe interessant is het om van andere bureaus te horen hoe zij de processen hebben ingericht en hoe zij problemen oplossen? Soms loop je tegen issues aan waar je wellicht minder kennis van hebt en dan kun je de vraag bij andere bureaus neerleggen.

Tevens worden er, zoals hierboven benoemd, vanuit de DDA documenten vrijgegeven op het gebied van algemene voorwaarden, modelovereenkomsten en bewerkersovereenkomsten. Heel handig!

Er worden ook met regelmaat bijeenkomsten georganiseerd. Op dit moment gaat dat in de vorm van webinars. Laatst hebben we bijvoorbeeld twee webinars gevolgd over het opzetten van een functie- en salarishuis. Maar we hebben ook bijeenkomsten over scrum bijgewoond en vorige week werd er een webinar georganiseerd over het welzijn van medewerkers in deze lastige tijden. Super interessant!

Hoe presteren wij als bureau?

Als laatste wordt er elk jaar een kengetallenonderzoek onder de bureaus gehouden. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk dashboard gemaakt waarin je op verschillende vlakken kunt zien hoe je het doet in vergelijking tot de andere bureaus. In dit onderzoek worden ook de salarisverhoudingen van de verschillende functies bekend gemaakt en zo kun je zien of je nog in lijn ligt met het gemiddelde.

Kortom, voor ons heel waardevol om lid te zijn van de DDA. Het geeft je bovendien een bepaalde status. Als je met ons in zee gaat weet je dat je niet zomaar met ‘een bureautje’ in zee gaat. Je wordt namelijk niet zomaar lid van de DDA, je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Meer weten?

We vertellen er dolgraag meer over. Neem gerust contact met ons op.

#sharing is caring