Sinds 14 februari 2022 is Foursites onderdeel geworden van de Acato Group. Een overname die past bij de visie van Foursites-oprichters Mike en Anniek. 

Dit nieuwe avontuur staat geheel in het teken van groei voor beide bedrijven en dat betekent ook goed nieuws voor onze klanten. Waarom deze groei belangrijk is vertellen Anniek & Mike (oprichters Fousites) en Valentijn (managing director Acato) in onderstaand interview.

Hoe kwam de overname tot stand? 

Mike: Tien jaar geleden hebben Anniek en ik Foursites opgericht. We zijn dus op best jonge leeftijd begonnen met ondernemen. We hebben in deze tien jaar keihard gewerkt om het beste uit ons bedrijf te halen. Op een gegeven moment hebben we onszelf afgevraagd: Is dit wat we de rest van ons leven willen doen?

We kwamen tot de conclusie dat we allebei toe zijn aan een nieuwe persoonlijke uitdaging. Het bedrijf en de medewerkers zijn klaar voor groei en grotere klanten, alleen hebben wij voor onszelf de beslissing gemaakt om niet opnieuw zo’n transitie in te willen gaan. Er was dus frisse energie nodig om deze groei te realiseren en een partij die het stokje van ons kon overnemen.

Valentijn: Terwijl Mike en Anniek op zoek waren naar iemand om het stokje aan over te dragen, waren wij op zoek naar een mogelijkheid om onze groei te versnellen. Dat paste dus goed! Nadat zij een bedrijfsmakelaar in de hand hadden genomen, wist deze ons snel te vinden.

Vervolgens hebben wij een plan geschreven waarom en hoe we Foursites als onderdeel van Acato zien. Op basis van dit voorstel werd Acato geselecteerd als de partij die Foursites zal overnemen. Dit was alleen nog maar het begin, want daarna begon het kennismaken en onderhandelen pas echt. Met uiteindelijk een overeenkomst waar beide partijen blij mee zijn.

Wat was het uitgangspunt van de overname?

Anniek: Wij zochten een partner die echt kan voorzetten wat wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Het liefst ook op dezelfde wijze als Foursites, met dezelfde diensten, werkwijze en toegankelijke bedrijfscultuur. Ook waren het behoud van medewerkers en onze locatie in Didam belangrijke voorwaarden. Het uitgangspunt was om een partij te vinden die hierin perfect aansluit en dat is gelukt! 

“Het opschalen van onze interne capaciteit en kennis is van essentieel belang.”

– Valentijn

Valentijn: Voor Acato is het ontzettend belangrijk om te blijven groeien. Waarom? Door te groeien hebben we onze klanten en medewerkers meer te bieden, kan er efficiënter gewerkt worden, hebben we meer technologie en expertise in huis en zullen we nog meer uitdagende projecten kunnen binnenhalen.

Ook is het algemeen bekend dat een groter bedrijf stabieler is. In tegenstelling tot een kleiner bedrijf kun je tegen een stootje en zal je niet kapseizen wanneer het even minder gaat. Kortom: een win-winsituatie! 

Hoe wisten jullie zeker dat Acato & Foursites een match waren?

Valentijn: Er is een match op technologisch vlak, want allebei bouwen we websites en schrijven we in dezelfde talen. Hierin is veel overlap, dus dat is fijn. Misschien nog wel belangrijker is dat Acato en Foursites een vergelijkbare bedrijfscultuur hebben: open, professioneel en met beide benen op de grond. 

“We hadden al snel in de gaten dat Acato de juiste match was.”

– Anniek

 Anniek: Het was een lang traject, waarin we ruim negen maanden met elkaar in gesprek zijn geweest. Dit begon met een kennismakingsgesprek bij Acato in Den Haag. Op zo’n moment voel je al wel of het klikt. Toen we ons verdiepten in de organisaties, bleek dat deze goed op elkaar aansloten. Tijdens het vervolgtraject leerden Acato en Foursites elkaar nog beter kennen.

Mike en ik hadden gewoon een heel goed gevoel bij Acato en Valentijn als persoon. Bij Foursites en Acato wordt er hard gewerkt, maar geven we onze werknemers ook de vrijheid om zichzelf te ontwikkelen. We hadden al snel in de gaten dat het de juiste match was en naarmate het traject vorderde werd dit gevoel alleen maar sterker.

Acato group

Wat zal er veranderen voor de klanten van Foursites en Acato?

Mike: We zijn het afgelopen jaar al druk bezig geweest met het verschuiven van het klantcontact van onszelf naar anderen binnen Foursites. Voor de klanten van Foursites geldt eigenlijk: veel blijft hetzelfde, maar er is door deze overname meer mogelijk. Doordat we nu onderdeel zijn van de Acato Group hebben we meer capaciteit en expertise in huis. 

Valentijn: Een belangrijk voordeel van het hebben van meer capaciteit is: dubbele bezetting. Wat betekent dat niet één, maar meerdere developers kennis hebben van dezelfde applicatie. De overdraagbaarheid neemt door deze overname dus toe. 

Hoe kijken jullie naar de toekomst van de Acato Group? 

Anniek: Er zitten niet veel bedrijven in onze regio met de omvang van de Acato Group, dus ik denk dat we met de overname een statement maken. Zowel om grotere klanten als ervaren personeel aan te trekken. Acato en Foursites vullen elkaar goed aan: Acato heeft meer expertise op het gebied van UX Design en wij kennis op het gebied van online marketing. Hier gaan hoe dan ook mooie dingen uitkomen!

“We hebben nu de voordelen van het klein zijn en het groot zijn: the best of both worlds.”

– Valentijn

Valentijn: De kracht van de Acato Group ligt in de combinatie van het hebben van kleinere vestigingen met een familiaire cultuur en het zijn van een grotere organisatie met meerdere locaties. Op dit moment zijn we een hechte groep van bijna 60 designers, developers en strategen.

We hebben de voordelen van het klein zijn en tegelijkertijd de voordelen van het groot zijn: the best of both worlds. Ik kijk in ieder geval uit naar wat er allemaal gaat gebeuren en naar de mooie reis die we dit jaar met iedereen van de Acato Group zullen maken!

Jullie gaan zelf op avontuur. Hebben jullie al enig idee waar en hoe?

Anniek: Goede vraag, want dit is voor ons ook nog niet helemaal duidelijk. We zijn gewend dag in dag uit te werken, dus dat zal best even afkicken worden. In ieder geval staat er een mooie reis op de planning, zodat we er echt even tussenuit kunnen. Daarna staan we open voor wat er op ons pad komt en zien we wel waar dit ons brengt.

Mike: Precies, eerst een mooie reis maken naar Australië. Nu we toch vrij zijn en een lange tijd weg kunnen, gaan we zo ver mogelijk. We hebben hier ontzettend veel zin in!

Benieuwd naar het hele interview? Lees deze dan op de website van Acato.

Mocht je specifieke vragen hebben aan Mike, Anniek of Valentijn of wil je meer weten over de overname, neem dan gerust contact op via info@foursites.nl.

#sharing is caring