Allereerst iets over mijn achtergrond. Ik ben Rens, 17 jaar en geboren en getogen in Pannerden. Waar? Pannerden. Kan ik ook niks aan doen. In augustus 2017 ben ik begonnen met de opleiding Web Development aan het Graafschap College. Een jaar later mijn eerste stage, bij Foursites dus.

Het sollicitatiegesprek is met Harm, Lead Development. Een leuk gesprek, want de dag erna al krijg ik een telefoontje met het goede nieuws: “Je mag beginnen”.

Speeddates

De eerste dag… super spannend. Maar gelukkig zakt die spanning snel weg als ik bij binnenkomst door iedereen spontaan wordt begroet en mijn plek krijg toegewezen. Wauw, een nieuwe MacBook Pro om mee te werken. Mooi spul.

Maar wel nieuw. Het eerste wat ik doe is dan ook de Mac omgeving verkennen. Ben je dus zo een paar dagen zoet mee. Tussendoor natuurlijk mijn nieuwe collega’s leren kennen. Zo heb ik meteen met iedereen een speeddate ingepland. Dat is top. Leer je elkaar snel kennen en weet je meteen wie wat doet en kan.

Bij Foursites lunchen we met z’n allen tussen de middag. Gezellig én heel handig, want dan hoef ik ’s ochtends tenminste mijn brood niet te smeren. De sfeer is sowieso geweldig op kantoor. Behalve na de lunch misschien. Dan is het game-time (Mario Kart) en komt in iedereen de duivel boven. Ja dat gaat er heftig aan toe.

Als nieuweling mag ik natuurlijk een potje mee racen. Over de eindstand kunnen we het maar beter niet hebben…

Pjiew! Daar vliegt de eerste NERF-kogel door kantoor. Bij Foursites is iedereen uitgerust met een NERF-gun, dus af en toe breekt er een spontaan NERF-gevecht uit en knalt iedereen elkaar overhoop. Even de kop leeg maken denk ik? Ik weet het ook niet.

Grondige code reviews

Zo, die Mac ken ik nu wel. Tijd om aan de slag te gaan. Ik krijg een ‘dummy’ project om te kijken wat ik kan en om de werkwijze van Foursites te leren. Dan kan ik snel van waarde zijn en mijn collega’s helpen. Tijdens mijn dummy project krijg ik veel handige tips. Iedereen maakt even tijd vrij om mij te helpen. Super chill.

Na twee weken rond ik mijn dummy project af. Finally. Na wat grondige code reviews met Freek kan ik het eindelijk echt zeggen: de one-pager is af. Nog wat puntjes op de i zetten, een slider hier en daar en voilà. Een vette pagina, al zeg ik het zelf. Veel geleerd ook, zoals SCSS, de BEM-structuur en Flexbox

Slacktime en mijn eerste project

Tijd om wat nieuws te leren. Tickets. Tickets? Kleine problemen aan een website die moeten worden verholpen. Witruimte te veel bijvoorbeeld. Dan pak je het project erbij en fix je het. Je krijgt per dag twee uur de tijd voor tickets. ‘Slacktime’ noemen ze dat hier. Wat ik ook mag doen is mails maken. Heel vet, want we maken hier dus dagelijks mails voor Apple of Samsung.

 

Het gaat niet slecht, dus is het al tijd voor mijn eerste project. Ben hier nog geen maand. Het gaat om een website voor Google. Samen met Freek en Daan ga ik met deze website aan de slag. Ik krijg een paar pagina’s toegewezen en ga aan de slag met de front-end.

Win-win

Mooi aan Foursites is dat je ook tijd krijgt om jezelf te ontwikkelen in andere dingen. Ik wil graag meer doen met Photoshop en Webdesign. Om mijn kennis uit te breiden volg ik diverse Photoshop tutorials. Als front-ender gebruik je nog best vaak Photoshop, dus dat was een win-win.

Webdesign oefen ik met Sketch. Het is het einde van het jaar en dus iets minder druk, waardoor ik meer tijd mag besteden aan mijn eigen ontwikkeling. Kan ik mooi aan de slag met het designen van een website voor een vriend van mij.

WordCamp Utrecht 2019

Nog een hoogtepuntje: WordCamp! Ik mag met de jongens van techniek mee naar WordCamp Utrecht 2019. Dit is echt fantastisch. Je eigen ontwikkeling is heel belangrijk en daar horen dit soort conferenties bij. WordCamp is een WordPress conferentie waar de laatste trends en ontwikkelingen worden verteld en waar je met nieuwe technieken aan de slag kunt gaan tijdens workshops.

Dit jaar is accessibility het hoofdthema. Belangrijk! Daarom zijn we bij Foursites ook serieus bezig om hier meer aandacht aan te schenken bij de ontwikkeling van onze websites.

Je eigen werk online

Terugkijkend wil ik graag nog benoemen dat ik het het leukst vond om zelf een website te mogen maken voor een klant. Het is zó tof om je eigen werk online te zien staan. Ik heb enorm veel geleerd, van het coderen van websites tot het maken van cocktails tijdens een van de vele leuke teamuitjes. Al met al een superstage. Bedankt allemaal!

#sharing is caring