Netwerken! Ja, jullie zijn nog niet van me af. Om de naamsbekendheid van Foursites in de regio te vergroten, ben ik begonnen met het bijwonen van een 3-tal vaste netwerkbijeenkomsten: MKB Montferland, Open Coffee Zevenaar en Lindus.

Met actieve clubs als MKB Montferland en Lindus werken we in een bruisende regio die ondernemerschap een warm hart toedraagt en – als het even kan – elkaar een mooie opdracht gunt.

MKB Montferland

Foursites is al jaren lid van netwerkvereniging MKB Montferland. Een vereniging die, zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, ondernemers uit Montferland de gelegenheid biedt met elkaar te netwerken en zaken te doen.

Elke maand is er op een andere locatie in de gemeente iets georganiseerd als een bedrijfsbezoek, een lezing of een workshop waarbij er altijd voldoende gelegenheid is om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken.

Vanaf het moment dat ik bij Foursites ben, ben ik ook naar deze bijeenkomsten gegaan. Ondanks dat Foursites natuurlijk al jaren lid was van deze club, was ik natuurlijk the new kid on the block. En met mijn 29 lentes jong vaak een van de jongste aanwezigen. Maar vanaf moment één werd ik door de leden welkom ontvangen en ik ga met veel plezier naar deze bijeenkomsten toe.

Foto: Lindus

Open Coffee Zevenaar

Na de eerste bijeenkomst van MKB Montferland had ik de smaak te pakken en ben ik op zoek gegaan naar andere netwerkbijeenkomsten in de buurt. Een mooie en laagdrempelige optie was de maandelijkse Open Coffee in Ondernemerscentrum De Pelikaan in Zevenaar. Als echte ‘Zevenaarder’ kon ik deze mogelijkheid niet laten liggen.

Open Coffee is een concept dat is overgewaaid uit Londen. Het doel van deze Open Coffee’s was oorspronkelijk om ondernemers en investeerders bij elkaar te brengen. Dit idee heeft uiteindelijk geleid tot een informele netwerkclub over de hele wereld.

De Open Coffee in Zevenaar blinkt uit in zijn laagdrempeligheid: Je hoeft nergens lid van te worden, je hoeft je niet eens aan te melden (dat kan overigens wel, dan wordt er ook op de website aangekondigd dat je komt, wat weer handig is voor eventuele voorbereiding of opvolging na de tijd).

Een ander verschil met MKB Montferland is dat hier het netwerken echt centraal staat. Geen bedrijfsbezoek of workshop, maar puur en alleen netwerken. Wel wordt er iedere maand een ondernemer in het zonnetje gezet. Deze mag zichzelf dan presenteren.

Lindus

Naast het ‘eigen’ MKB Montferland en de ‘open en kleinschalige’ Open Coffee, wilde ik het ook wat groter aanpakken. Zowel geografisch, als qua bedrijfsgrootte. We willen met Foursites immers een zo breed en divers mogelijk Portfolio opbouwen.

Daarom zijn we ons sinds kort ook aangesloten bij ondernemersvereniging Lindus. De leden van Lindus variëren van kleine ondernemingen van een paar man tot grote merken en bedrijven als IKEA, Rabobank, en onze buren VINK.

Video: Kiektan Videoprofs

Maandelijks wordt er een Happy Hour georganiseerd voor alle leden waar vaak meer dan 100 man op af komen! Ook heeft Lindus onlangs Young Lindus in het leven geroepen. Een club van jonge en abitieuze ondernemers en young professionals tot 40 jaar. Young Lindus komt ook iedere maand samen en ondernemen leuke activiteiten!

Zomerreces? Integendeel!

Gedurende de vakantieperiode hebben de netwerkclubs weinig (tot geen) activiteiten gepland. Betekent dit dat mijn netwerkactiviteiten stil liggen? Integendeel! Ik heb de smaak te pakken!

Ik ben samen met een (nog) select groepje ondernemers (of ondernemende individuen, zoals ikzelf) bezig met de oprichting van BNI Chapter ‘De Liemers’. In het verleden is er in de Liemers een BNI Chapter geweest, echter is deze helaas een stille dood gestorven. Tijd om dit nieuw leven in te blazen!

BNI?

Business Network International. Een wereldwijde franchiseorganisatie die netwerken tot een ware wetenschap heeft verheven. Tijdens de wekelijkse ontbijtsessies wordt een vaste agenda doorlopen waarbij alle punten tot doel hebben om een zo hoog mogelijke omzet met en voor elkaar te genereren.

Deze agenda is vastgesteld d.m.v. ervaring en best-practices van alle 9000+ chapters over de hele wereld. Zie het als een salesforce/marketingteam van 30-50 man die je tot je beschikking hebt. Efficiënter netwerken dan dit kan bijna niet!

Zin om deze zomer eens te babbelen over netwerken, websites of BNI? Let me know!

#sharing is caring