Wat je bij Foursites kunt verwachten? In ieder geval deze zeven bijzondere rituelen.

Opwindend, intimiderend en volkomen onbekend. Je loopt door de deuropening en er is niet één smoel die je herkent. Toch wel een beetje spannend, zo’n eerste dag. Wij hebben het meegemaakt, nog niet eens zo heel erg lang geleden! Wat je bij Foursites kunt verwachten? In ieder geval deze zeven bijzondere rituelen.

1. Wij zijn er voor de vroege vogels

Dafne: Maar ook voor de late vogels. Om 8 uur stipt zijn — vooral als je net een nieuwe baan begint — is natuurlijk een mooie binnenkomer, maar als je toch nog eerst even je hond wilt uitlaten en om 9 uur binnenvliegt is dat ook prima. Het belangrijkste is dat je genoeg tijd neemt om je werk te doen. Wél wordt er na half 10 een traktatie verwacht… Dus als je om 5 over half 10 binnen komt dan is dat helemaal niet erg!

2. Trakteren, trakteren en nog eens trakteren

Jorre: Kom je hier net werken? Trakteren. Ben je te laat op het werk? Trakteren. Heb je je vrije dag geruild en is dit niet goed gecommuniceerd? Trakteren. Ben je jarig? Trakteren. Oke, dat laatste is dan ook wel weer logisch. Trakteren is de ‘straf’ bij uitstek binnen het bedrijf. Op het moment van schrijven heb ik trouwens nog steeds mijn welkomsttraktatie niet gedaan. En daar herinneren ze me iedere week nog even fijntjes aan.

3. Sharing is caring

Dafne: Elke twee weken hebben we een meeting met het hele kantoor: de Foursites meeting. Hierin bespreken we interessante dingen over het werkgebied die we tegen zijn gekomen tijdens werk. Vaak leuke nieuwe technieken die we kunnen gebruiken om nog mooiere producten op te leveren. Inspiratie en elkaar inspireren is een belangrijk onderdeel van deze meetings.

4. Neem je oordoppen mee

Jorre: Echt, dit is belangrijk bij de techniekafdeling. Wij hebben 4 koptelefoons en 2 oordopjes. ’s Ochtends worden ze opgeladen aangezien we dan nog wel open staan voor een gesprekje. Maar rond half 11 worden de eerste oren gesloten van de buitenwereld. Wat ongezellig, zal je wellicht denken. Maar lekkere muziek zorgt ook voor een productievere dag. Zo merk ik bijvoorbeeld dat ik erg productief ben als ik naar après-ski muziek luister. Maar ik weet niet of mijn buurmannen daar zo van kunnen genieten.

 

Detail-foto_Koptelefoon

 

5. What Team? Foursites!

Dafne: Ik wacht nog steeds op dat ene moment waarin iedereen spontaan in een muzikale vertolking van High School Musical’s ‘We’re All In This Together’ uitbarst, maar één ding is zeker: bij Foursites is er volop teamwork! Heb je een vraag of opmerking? Stuur lekker snel een slack berichtje en je collega’s staan voor je klaar, ook al zitten ze om de hoek. De bereidheid om elkaar te helpen is groot. Zo groot, dat er ook geregeld leuke streken worden uitgehaald. Zo kan zijn dat je telefoon soms verdwijnt in een tissue dispenser. Tja, je moet er wat voor over hebben.

6. Je moet tegen foute opmerkingen en schunnige grapjes kunnen

Jorre: Er zijn ochtenden dat Wiljon, onze back-ender, net even met een ander been uit bed stapt. Zijn verkeerde? Zo zou ik het niet willen noemen. Op die dagen is hij niet meer te stoppen met schunnige opmerkingen en foute grapjes. Op zich doet hij dit elke dag wel, maar als hij goed geslapen heeft begint dit al om 9 uur! Op dit soort momenten zie je vaak dat de oordoppen al iets eerder tevoorschijn worden gehaald dan dat we gewend zijn. De eerste keer schrik je ervan, maar ach, na verloop van tijd leer je ermee om te gaan.

7. Hoi, spreek ik met de Foursites klantenservice? Ik wil graag een kogelvrij vest bestellen.

Dafne: Ieder heeft wel z’n eigen ding op kantoor: even babbelen tijdens de koffie, lekker naar buiten gaan om te roken of een frisse neus halen. Maar Foursites doet het nét even iets anders. Ga gerust achteruit zitten, maar dan is er wel een grote kans dat je een pijl van zacht foam tegen je hoofd aan krijgt, omdat je middenin een grote NERF-war zit. “Sorry, Dafne!” Ja, ja… wanneer krijg ik eindelijk mijn NERF gun?

Bij Foursites maken wij mooie dingen, echt. Maar wat het hier echt leuk maakt zijn die gekke trekjes. Er hangt een vrolijke sfeer en zo rol je je dag lekker door. Dat wil iedereen toch wel?

Werp eens een blik op onze vacatures en kom het vooral zelf ervaren! Maar, eh, neem wel een kogelvrij vest mee!

#sharing is caring