Als fullservice webbureau volgen wij de trends rondom UX-design, web development en online marketing natuurlijk op de voet. In deze inspiratieblog delen wij iedere maand onze top-4.

Met welk bureau ga je in zee?

Als je op zoek bent naar een nieuwe digitale partner om je website of webshop nieuw leven in te blazen, is het belangrijk met een partij in zee te gaan die aan al je wensen en doelstellingen kan voldoen. Bereid je dus goed voor en doe de nodige research naar je nieuwe webbureau.

Hoe je zo’n vooronderzoek het beste kunt aanpakken? Deze tien vragen kunnen je alvast op weg helpen.

Projectmanagers-teaser

Hoe wij scoren op de 10 van Frankwatching? Bekijk onze diensten, cases en over ons-pagina.

Testen met ToyBox

Testen is van onschatbare waarde binnen ons werkterrein. Een klant betaalt immers goed voor een nieuwe website, dan moet een oplevering foutloos zijn. Met de nieuwe Chrome plug-in ToyBox kun je razendsnel websites testen op CSS-stijling en HTML-code.

Bovendien kun je bugs en verbeteringen meteen toevoegen middels comments. Deze kun je eenvoudig koppelen aan je eigen ticketsysteem (bijvoorbeeld Jira), waardoor de verantwoordelijke meteen ziet wat hij moet aanpassen.

Check deze mooie chrome applicatie op https://www.toyboxsystems.com/features

Ga voor functionele formulieren

Welke website je ook bezoekt, de kans is groot dat je ergens moet of kunt inloggen. Steeds vaker doen we dat met password managers als 1Password of Chrome’s Password Manager. Snel en eenvoudig. Zoals we het willen.

Met die gebruikersgedachte als leidraad, is het aan te raden om niet te ver door te schieten met fancy formulieren door bepaalde velden onzichtbaar te maken of logins over meerder pagina’s te verspreiden. Het schiet zijn doel (bijvoorbeeld conversie) volledig voorbij. Je wil dat een gebruiker zijn gegevens invoert, niets meer en niets minder.

Meer do’s & don’ts voor je formulieren? http://bradfrost.com/blog/post/dont-get-clever-with-login-forms/

Native Lazy Loading

Als je websites bouwt ben je altijd op zoek naar technieken die je site sneller en gebruiksvriendelijker maken. De vertraging die het inladen van afbeeldingen veroorzaakt is developers een doorn in het oog. In de nieuwe Chrome 75 (we zitten nu op versie 73) is Native Lazy Loading ingebouwd. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat afbeeldingen pas worden ingeladen als je ze echt nodig hebt. Zo boek je heel gemakkelijk belangrijke performance winst, waardoor je website een stuk sneller wordt.

Hoe het op dit moment gaat? Als je een website bezoekt laden browsers meteen alle afbeeldingen in en dat zorgt voor veel vertraging. Om dit te voorkomen kun je lazy loading zelf inbouwen, maar dat kost veel tijd.

Meer lezen? https://css-tricks.com/native-lazy-loading/

#sharing is caring