Fullservice betekent dat je websites ontwikkelt met oog voor de laatste trends en ontwikkelingen. Wij maken dan ook graag tijd vrij om deze te spotten. In onze top-4 van augustus ruim aandacht voor de ontwikkelingen rondom Gutenberg en WordPress.

Gutenberg – Renaissance in WordPress land.

Sinds Gutenberg eind vorig jaar werd gelanceerd, zijn er al veel verbeteringen. Behalve een sterk verbeterde user experience, zorgt Gutenberg ervoor dat er meer moderne development technieken kunnen worden toegepast in WordPress land.

In dit blogartikel word je als lezer meegenomen in de Gutenberg-ervaringen en toekomstverwachtingen van auteur en developer Leonardo Losoviz. Wat zijn de gevolgen van het toevoegen van de nieuwe editor voor ontwikkelaars? En waar gaan we naartoe?

Lees de blog op https://www.smashingmagazine.com/2019/08/upcoming-wordpress-renaissance/.

Op 8, 9 en 10 september zijn wij aanwezig bij SmashingConf 2019 in Freiburg. Onze afgevaardigden nemen bovendien 3 dagen lang onze social kanalen over. Niets missen? Volg ons om toffe talks en andere nieuwtjes van Smashing als eerste te zien!

Infographics die inspireren.

Toegegeven, we worden tegenwoordig doodgegooid met veel te drukke infographics. Maar gelukkig is er nog altijd voldoende ruimte om je te onderscheiden met toffe grafische content. Kies dan wel voor een overzichtelijke infographic met een sterke storyline en verrassende animaties/interacties.

Infographics blijven perfect om ingewikkelde topics op een eenvoudige manier te presenteren. Bovendien deel je een vette infographic veel liever dan een saaie droge tekst, toch? Perfect dus om in te zetten op je social kanalen. En ook daarbij geldt: hoe interactiever hoe beter!

We delen graag deze twee gave voorbeelden met je:

NOS: https://app.nos.nl/op3/plastic/
IBM: https://databreachcalculator.mybluemix.net/

Wil je graag een gave infographic om nieuwe product of nieuwe dienst grafisch te presenteren? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

WordPress, een duurzame keuze.

Het is geen geheim dat wij onze websites het liefst in WordPress ontwikkelen. Het open-source karakter geeft onze veel mogelijkheden om extra functionaliteiten en koppelingen in te bouwen. Dit artikel van hostingprovider Kinsta laat zien dat de populariteit van WordPress wereldwijd groot is en het marktaandeel nog altijd groeit.

Goed nieuws! Ook voor e-commerce plugin WooCommerce – waarmee wij onze webshops ontwikkelen – lijkt een vruchtbare toekomst weggelegd.

Meer lezen? https://kinsta.com/nl/wordpress-marktaandeel/

Time To First Byte.

Als fullservice webbureau volgen wij de ontwikkelingen rondom performance optimalisatie op de voet. Een van de onderdelen die invloed hebben op de performance van je webapplicatie (of website) is TTFB (Time To First Byte). Dit blogartikel legt goed uit wat TTFB inhoudt en welke factoren een rol kunnen spelen bij het beïnvloeden van de TTFB van jouw applicatie (of website).

Of een goede TTFB altijd een snelle website betekent? Dat niet, maar een slechte leidt wel bijna altijd tot een trage website.

Meer lezen? https://csswizardry.com/2019/08/time-to-first-byte-what-it-is-and-why-it-matters/

#sharing is caring