Wat UX-design, web development en online marketing met elkaar gemeen hebben? Het zijn disciplines die continu in beweging zijn, met nieuwe ontwikkelingen die elkaar in een razend tempo opvolgen. Als fullservice webbureau volgen wij deze trends natuurlijk op de voet. In deze inspiratieblog delen wij iedere maand onze top-4.

Nvidia AI Sketching

Nvidia heeft een nieuwe artificial intelligence sketching tool ontwikkeld waarmee je je eigen landscapes kunt tekenen. De tool genaamd ‘GauGAN’ maakt gebruikt van deep learning/machine learning en leert zichzelf bepaalde patronen aan vanuit een grote database van afbeeldingen, waardoor realistische landscapes gecreëerd kunnen worden.

Gave tool die de mogelijkheden van AI en machine learning mooi weergeeft en waarmee je in de toekomst mogelijk zelfs je eigen beeldmateriaal voor web kunt creëren. Hoe de tool precies werkt zie je in onderstaande video.

 

Meer lezen? https://techcrunch.com/2019/03/18/nvidia-ai-turns-sketches-into-photorealistic-landscapes-in-seconds/ 

Hey Gutenberg!

Veel van onze projecten worden in WordPress gebouwd, een open source CMS dat zich in de loop der jaren bewezen heeft. In de afgelopen jaren is er veel veranderd en verbeterd aan WordPress, maar is de ervaring om je pagina’s op te maken vrijwel hetzelfde gebleven.

In WordPress 5.0 is Gutenberg geïntroduceerd. Gutenberg is een nieuwe WordPress-editor om je pagina in blokken op te bouwen. Onze nieuwe websites zullen hier ook van voorzien worden. Wil jij de eenvoudige werking van deze nieuwe editor zelf ervaren?

Gutenberg ontdekken? https://nl.wordpress.org/gutenberg/

I Used The Web For A Day On Internet Explorer 8

Tien jaar geleden kwam Internet Explorer 8 (IE8) uit. Drie jaar geleden stopte Microsoft met de ondersteuning van deze browser. Er zijn echter nog steeds gebruikers. Zo gebruikt in Iran nog 3,99% IE8. Software Engineer Chris Ashton van BBC News nam de proef op de som en gebruikte een dag lang weer de oude Internet Explorer 8.

Komische en inspirerende blogpost die laat zien waarom het belangrijk is om de nieuwste webbrowsers te gebruiken en met welke obstakels je te maken hebt als je een stokoude browser gebruikt.

Blog lezen? https://www.smashingmagazine.com/2019/03/web-on-internet-explorer-ie8/

Meetups! Meetups!

Buiten het feit dat je online veel inspiratie kunt op doen, is het ook mogelijk om een Meetup te bezoeken. Deze Meetups zijn vaak vrij toegankelijk en kunnen worden gehost in de vorm van een workshop, hackaton, netwerkborrel of sessie met meerdere sprekers. Voor iedere discipline is er wel een Meetup te vinden bij jou in de buurt!

Ben jij geïnteresseerd in WordPress? Dan raden we je vooral één van de volgende Meetups aan. Dikke kans dat je ons daar tegenkomt😉!

https://www.meetup.com/WordPress-Meetup-Nijmegen/
https://www.meetup.com/Zwolle-WordPress-Meetup/
https://www.meetup.com/WordPress-Meetup-Eindhoven/
https://www.meetup.com/WordPress-Meetup-Utrecht/

#sharing is caring