Op 9 en 10 september waren wij met een grote delegatie aanwezig op Smashing Conference 2019 in Freiburg. In deze inspiratieblog 4 highlights. 

Vette features vs. optimale performance

Bij Foursites proberen we altijd websites met maximale performance op te leveren. Maar dat is niet altijd even eenvoudig, zeker niet als klanten graag veel bijzondere features op de website willen hebben. Anna Migas bespreekt in haar talk een aantal handige tools waarmee onze developers goed kunnen testen wat de impact van een feature is op de performance van de hele website.

Anna Migas – Effortless performance debugging

Service Workers om data te besparen

Philip Walton werkt bij Google aan de Google Workbox. Workbox is een tool waarmee je zogeheten Service Workers kunt implementeren op je website. Service Workers zorgen ervoor dat je niet elke keer een netwerk request hoeft te doen in je browser om data op te halen als dat niet nodig is. Hij checkt als het ware of het noodzakelijk of dat het ook op een later moment kan. Een handige tool waarmee je mobiele gebruikers veel mobiele data kunnen besparen.

Philip Walton – Service Workers for the Rest of Us

E-mails maken is zo eenvoudig nog niet

Wij maken dagelijks gepersonaliseerde e-mails voor onze klanten. Klinkt eenvoudig, maar een consistente e-mail ontwikkelen die er op alle e-mailclients hetzelfde uitziet is best ingewikkeld. Remy Parmentier geeft in zijn talk een aantal leuke voorbeelden hoe je met wat kleine ingrepen de verschillen tussen clients kunt minimaliseren.

Rémi Parmentier – Think Like An Email Geek

Een website maken voor Chinezen

Robyn Larsen werkt bij Shopify (een e-commerce platform waarmee webshops gebouwd worden) en vertelt in zijn talk over het traject dat ze bij Shopify hebben doorlopen om het platform geschikt te maken voor wereldwijd gebruik. Zo deden ze een gebruikersonderzoek met Chinezen om te kijken hoe zij een webshop gebruiken. Conclusie: niet alleen de taal is belangrijk, maar de hele lay-out van de webshop. Beeld, de opbouw van pagina’s, maar ook de gekozen formuliervelden. Eye-opener!

Robyn Larsen – International Is The New Mobile First

#sharing is caring