Vaak vinden wij onze inspiratie online. Blogs, fora, YouTube-tutorials. Maar zo nu en dan zijn er events die we gewoon niet mogen missen. WordCamp Europe 2019 in Berlijn was er daar zeker een van! In deze nieuwe blog delen we de talks die ons het meest zijn bijgebleven. 

Advanced Database Management for Plugins

Een zeer interessante eerste talk over het gebruik van eigen tabellen met data in plaats van WordPress-eigen tabellen van de database om je data in op te slaan. Duidelijke presentatie die goed inzicht geeft hoe je als back-end developer net even een stap verder kunt gaan dan gebruikelijk is.

Spreker: John Jacoby

Matt on WordPress

Gutenberg is de grootste revolutie op dit moment in WordPress-land. Wat was het initiële idee? Waar staan we nu? En waar gaan we naar toe? WordPress mede-oprichter Matt Mullenweg doet een boekje open.

Spreker: Matt Mullenweg

Maintainable CSS Architecture in the Gutenberg Era

Toffe technische talk over het stijlen van je nieuwe Gutenberg-blokken in zowel de beheeromgeving als de voorkant van de website. Er worden veel technieken en best-practices besproken en je krijgt een uniek kijkje in de keuken van ander internetbureau.

Spreker: Sami Keijonen

Copywriting tricks, techniques, and CTAs for bloggers and marketers to improve conversion rates

Bij het schrijven van blogs en nieuwsberichten besteden we het het overgrote deel van onze tijd aan de tekst. Logisch? Ja. Slim? Fernando Tellado beweert van niet!

Spreker: Fernando Tellado

Why I walked more than 700 km to Berlin, and survived

Marcel liep voor het goede doel van de Randstad naar WordCamp Europe in Berlijn. Hier vertelt hij zijn verhaal. Hulde!

Spreker: Marcel Bootsman

How to engage your online audience: Lessons from the field of education

Wij ‘digital natives’ ervaren vaak een knowledge-gap ten opzichte van onze klanten/relaties. Hoe creëer je dit bewustzijn en wat kun je doen om deze kloof te overbruggen? Met andere woorden: hoe zorg je voor heldere communicatie en hoe zorg je ervoor dat je een ‘relatie’ opbouwt en dat je bezoekers terug blijven komen naar jou en je website of webshop?

Sprekers: Jesse van de Hulsbeek & Marieke van de Rakt

 

WordCamp Nijmegen – 20 & 21 september

Wil je ook graag een WordCamp event bezoeken? De eerstvolgende conferentie vindt op 20 en 21 september 2019 plaats in Nijmegen.

#sharing is caring