Ben je jarig, een jaar in dienst, te laat voor een afspraak of kan je huisdier een nieuw kunstje? Bij Foursites zien we in alles een aanleiding voor een traktatie. 

Natuurlijk zijn de verse saucijzenbroodjes van Brood-Shop bij ons een favoriet, maar we kunnen er zelf ook wat van in de keuken. Omdat we bij Foursites het liefst zouden willen dat er iedere dag iemand trakteert hebben wij het ‘traktatie weekmenu’ samengesteld met onze favoriete zelfgebakken traktaties.

Zoek je toevallig nog collega’s voor wie je een traktatie kunt bakken? Wij zoeken er nog een aantal.

Maandag – Red velvet truffels

Maandag – Red velvet truffels

Ingrediënten

  • Red velvet cakemix
  • 100 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 200 gr MonChou
  • 150 gr witte chocolade

Bereidingswijze

  • Bak de red velvet cake zoals aangegeven op de verpakking en laat de MonChou op kamertemperatuur komen.
  • Laat de cake afkoelen en verkruimel de cake.
  • Meng de MonChou door de kruimels totdat je een samenhangend geheel krijgt.
  • Vorm van het mengsel ongeveer 20 kleine balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de balletjes 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade au-bain marie. Haal de balletjes door de gesmolten chocolade heen en leg ze terug op het bakpapier.
  • Laat de balletjes opnieuw 30 minuten afkoelen tot de chocolade helemaal droog is.

 

Dinsdag – Appel-kaneelcake

Dinsdag – Appel-kaneelcake

Ingrediënten

  • 200 gr roomboter
  • 175 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 appels
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de boter in stukjes en doe deze samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Mix dit tot een romig mengsel.
  • Voeg de eieren toe en mix het geheel in 1 minuut glad. Voeg vervolgens het bakmeel en de kaneel toe.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de appelstukjes met de maïzena, zodat de appelstukjes niet naar de bodem zinken tijdens het bakken. Meng nu de appel door het beslag.
  • Vet de cakevorm in en doe het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.

 

Woensdag – Cupcakes

Woensdag - Cupcakes

Ingrediënten

  • 230 gr roomboter
  • 230 gr fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 230 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels bakpoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zet ongeveer 20 cupcakevormpjes klaar (eventueel in een muffinbakplaat).
  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix met een mixer ongeveer 3 minuten tot een gladde massa.
  • Schep in elk vormpje iets meer dan 1 eetlepel van het beslag.
  • Zet de cupcakes in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Trakteren maar!

 

Donderdag – Appeltaart op de bakplaat

Donderdag – Appeltaart op de bakplaat

Ingrediënten

  • 1 pak appeltaartmix
  • 2 pakjes vanillepudding
  • 1 kg appels
  • 1/2 liter slagroom
  • 1 liter appelsap
  • 100 gr basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de bakplaat in.
  • Maak het deeg zoals op het pak staat aangegeven.
  • Druk het deeg met de vlakke hand of met een lepel op een bakplaat.
  • Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Verdeel de stukjes appels over het deeg.
  • Kook de pudding zoals op de verpakking staat aangegeven en gebruik hiervoor in plaats van melk de appelsap.
  • Verdeel het mengsel over de appels. Zet de bakplaat voor 50 a 60 minuten in de oven.
  • Meng de slagroom met de suiker en klop dit stijf.
  • Verdeel de slagroom over de taart en strooi als laatste de kaneel over de taart.

 

Vrijdag – Brownies

Vrijdag - Brownies

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade
  • 250 gr bruine basterdsuiker
  • 125 gr roomboter
  • 4 eieren
  • 200 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • stukjes witte chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smelt de pure chocolade en de roomboter samen au-bain-marie.
  • Voeg de basterdsuiker toe aan de gesmolten chocolade.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en de eieren.
  • Voeg het mengsel van bloem, bakpoeder en eieren toe aan de chocolade/boter. Meng dit goed door elkaar.
  • Schep het geheel in een ingevette ovenschaal. Zet deze in de oven en bak de brownie in 30 minuten gaar.
  • Smelt een beetje witte chocolade au-bain-marie en sprenkel dit over de brownie.

#sharing is caring