Als vooruitstrevend bureau volgen we de ontwikkelingen op het gebied van development, webdesign en (online) marketing natuurlijk op de voet. In deze nieuwe ‘techblog’ bespreken we dé 3 grote updates binnen WordPress, PHP en Vue.js die de komende maanden worden uitgerold. 

WordPress 5.5 ‘Eckstine’

Versie 5.5 ‘Eckstine’ (vernoemd naar Billy Eckstine) is een nieuwe major update van ons favoriete CMS! Deze nieuwe versie zit tjokvol nieuwe features en verbeteringen.

Van verbeteringen aan de block editor (Gutenberg) tot het bewerken van afbeeldingen tijdens het plaatsen en lazy loading van afbeeldingen in de front-end om de performance van je website te verbeteren.

Wij zijn erg enthousiast over deze nieuwe versie en kunnen niet wachten om onze projecten met deze nieuwe features naar een hoger niveau te tillen!

Meer weten? We hebben een aantal interessante artikelen voor je geselecteerd:

PHP 8

PHP is de serverside programmeertaal waar al onze sites (Laravel en WordPress) op draaien. Op 26 november 2020 wordt PHP 8 gereleased . De Beta 1 versie is al beschikbaar om mee te testen en de uitrol van Beta 2 vond gisteren (20 augustus) plaats. Deze nieuwe versie brengt een aantal belangrijke wijzigingen en nieuwe features met zich mee.

Een aantal interessante ontwikkelingen voor Foursites zijn:

1. De nieuwe JIT (just in time) compiler die significante performance winst op zou moeten leveren.
2. Union Types 2.0 voor het flexibeler definiëren van types in function signatures.
3. Named Arguments voor flexibeler en “cleaner” doorgeven van data aan een functie.

Wil je zelf aan de slag met deze nieuwe PHP-update? We hebben het nodige leesvoer voor je klaarstaan:

Vue 3

Bij Foursites maken we graag gebruik van het populaire JavaScript framework Vue.js. Dit framework krijgt in het derde kwartaal van 2020 zijn grote update naar versie 3.

Zoals dat gaat met major updates, gaat er ook in Vue 3 het nodige veranderen. Behalve dat het framework zelf sneller en kleiner wordt, is ook het onderhoud van Vue.js applicaties sterk verbeterd.

Dat laatste is met name te danken aan de nieuwe Composition API. Met behulp van zogenaamde compositiefuncties wordt het niet alleen mogelijk om de code beter te organiseren binnen Vue componenten, maar het wordt ook makkelijker om code herbruikbaar te maken. Hiermee voorkom je dat je je code op verschillende plekken moet aanpassen als je een wijziging maakt aan een bestaande functie. Hier merk je als eindgebruiker van de applicatie in principe niets van, behalve dat je waarschijnlijk minder vaak last hebt van bugs.

Voor ontwikkelaars biedt Vue 3 de opties om de applicaties nog sneller en stabieler te maken. Wij hebben er zin in!

Leesvoer:

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze platformen en hoe we deze inzetten bij de ontwikkeling van onze diensten? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je er graag veel meer over!

#sharing is caring