Zoveel mensen, zoveel belevenissen. Daarom hebben we in het kader van 8 jaar Foursites iedereen gevraagd naar zijn of haar favoriete Foursites-ervaring.

Eén woord: trots

8 jaar Foursites, dat zijn heel wat mooie momenten om op terug te kijken!
Trots, dat is wat je soms vergeet te zijn in alle drukte, maar als we terugkijken op wat er afgelopen jaren allemaal is gebeurd en waar we nu staan is dit wel het woord dat er het beste bij past. Door het harde werken van iedereen hebben we bereikt waar we nu staan. Een fantastisch team, vette projecten, fijne klanten en een mooi kantoor.

8 jaar Foursites, het is eigenlijk niet in één verhaal samen te vatten. Er is zoveel gebeurd, met vallen en opstaan. Ja, veel vallen en opstaan, maar wat zijn we trots op wat er nu staat. Trots op het team, trots op de mooie klanten die we hebben mogen voorzien van een nieuwe website, webshop of webapplicatie. Trots op de ontwikkelingen die vanuit het team gedragen worden om zo steeds weer een stapje verder te komen en beter te worden. Trots op alle nerf-gevechten, potjes tafeltennis en Mario Kart. En natuurlijk niet te vergeten: de traktaties! Want als er iets gevierd moet worden dan hoort daar taart of saucijzen bij.

Vandaag is ook een feestdag, dus haal de taart er maar bij! Op naar het 10-jarig jubileum!

Anniek – Eigenaar

Van zolderkamer naar fullservice webbureau

8 jaar Foursites, wat is de tijd voorbijgevlogen! Wat begon als een website maken op de zolderkamer voor Hotel Ruimzicht in Zeddam, is uitgegroeid tot een geweldig mooi bedrijf. Met een ontzettend tof team bestaande uit inmiddels 18 collega’s werken we aan de mooiste projecten en zijn we uitgegroeid tot een fullservice webbureau dat klanten ondersteunt bij hun complete online presence.

Ik ben enorm trots op het mooie team dat we hebben. Zonder de keiharde inzet van iedereen zouden we nooit bereikt hebben wat we nu hebben bereikt. En niet te vergeten natuurlijk veel dank aan alle klanten en leveranciers die vertrouwen in ons hebben en waar we fijn mee samenwerken.

Op naar nog veel meer toffe projecten, mooie klanten, gezellige teamuitjes en natuurlijk het 10-jarig jubileum!

Mike – Eigenaar

Een onvergetelijk avondje stappen

Geregeld bezoeken we mooie conferenties om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends in ons vakgebied. Zo zijn we aanwezig geweest bij menig Fronteers conference, WordCamp en Vue conference. Vorig jaar bezochten we Smashing Conference in Freiburg. Naast dat het een zeer inspirerende conferentie was, was de avond stappen voorafgaand aan de conferentie onvergetelijk!

Harm – Lead Developer

Een stagiair uit een ander continent

In 2017 maakte we kennis met onze eerste stagiair. En niet zomaar één, Mohamed kwam helemaal vanuit Tunesië gevlogen om onze back-end developers te ondersteunen om zo ervaring op te doen en aan de Nederlandse cultuur te proeven.

Behalve dat hij volledig meedraaide in het bedrijf hebben we ook de gekste dingen met hem meegemaakt. Zo zagen we hem filet americain met hagelslag op zijn boterham smeren, waren er hilarische taalbarrières en hebben we groots voor hem uitgepakt met Kerst. Een ervaring die ons voor altijd bij zal blijven!

Daan – Front-end Developer

Brainstormen bij Apple HQ

Dat wij mooie dingen maken voor mooie klanten is wat mij betreft een understatement. Als copywriter word je vaak vanaf het begin betrokken bij een project en mag je het verhaal dat een nieuwe campagne moet gaan vertellen mede vormgeven. En laat dat nou net zijn wat wij goed kunnen: een overtuigend verhaal vertellen.

Een mooi hoogtepunt in de 4,5 jaar dat ik hier nu werk is de brainstorm bij het hoofdkantoor van Apple op het Leidseplein in Amsterdam. Ik werd uitgenodigd om samen met 3 marketingmanagers van Apple na te denken over de invulling van een nieuwe campagne gericht op veilig werken met iPads in de Zorg.

Steengoede koffie van een barista, een vruchtbare brainstorm en vervolgens een knaller van een campagne maken!

Lennard – Copywriter

Tuktuk rijden met gevaar voor eigen leven

Naast het harde werken is er natuurlijk ruimte voor ontspanning op zijn tijd. Ik kan me ons bedrijfsuitje, waarbij we met een tuktuk de omgeving van Zoelen onveilig maakten, nog goed herinneren.

Voor de grote BBQ kon beginnen werd er eerst een tocht gereden met een tweetal tuktuks. Geen probleem zou je zeggen, maar schijn bedriegt. Het blijkt dat als je een stel jonge honden zonder enige rijervaring in zo’n karretje zet je je leven niet zeker bent. Na tal van hachelijke verkeerssituaties overleefd te hebben, nam één van onze gewaardeerde bedrijfseigenaren het stuur in handen. Ik heb op het kleine stukje dat de tocht nog duurde meer verkeersovertredingen gezien dan in de overige 20 jaar dat ik inmiddels mijn rijbewijs heb. Van U-turns op plekken waar dat niet de bedoeling was tot rotondes die de verkeerde kant op werden genomen. Als laatste verrassing werd er in het zicht van de haven een dusdanig scherpe bocht genomen dat ik het asfalt wel erg dichtbij zag komen.

Toen ik mijn ogen weer opendeed hadden we de eindstreep zonder kleerscheuren gehaald en was het tijd om heerlijk in de zon te genieten van een welverdiend hapje en drankje.

Freek – front-end developer

Een team dat mij meteen benoemde tot ‘Mama Foursites’

Precies op de helft van dit mooie avontuur mocht ik instappen in een team dat mij meteen benoemde tot Mama Foursites. Een team dat me iedere maandag aan het einde van de dag een fijn weekend of fijne vakantie wenst. Een team dat uitgedost in mijn grootste nachtmerrie (adidas slippers met witte sportsokken) komt aanlopen tijdens een personeelsuitje. Een team dat net als ik van lekker snacken houdt. Maar bovenal een team dat veel meer is dan alleen collega’s.

Dit team haalt het beste in elkaar naar boven, stimuleert je om jezelf te ontwikkelen, biedt een luisterend oor wanneer dat nodig is en werkt vol passie aan geweldige projecten. Dit team en deze eigenaren geven jou het gevoel dat jij ertoe doet.

Carlie – Office Manager

Ik ben mijn katten weleens kwijt

Wat ik een van de beste dingen aan Foursites vindt is de flexibiliteit. De vroege vogels komen rond 8 uur, de iets luiere (ja, ik) rond half 10. Daarnaast wordt er altijd met je meegedacht als je vijver is overgelopen of je kat vermist is – “Handel dit eerst maar af en dan kan je op kantoor verschijnen”. Superfijn, want ik ben mijn katten weleens kwijt…

Een dagje thuiswerken is ook geen probleem, zolang je maar je uurtjes haalt in de week en toffe resultaten behaalt. Er zijn dagen waarbij ik, een parttimer die eigenlijk tot 3 uur werkt, tot 6 uur op kantoor ben, gewoon om even vooruit te werken en deadlines te halen, maar dan mag ik de volgende dag ook eerder naar huis. Dat is toch heerlijk?

Dafne – Designer

We zagen ons leven voorbijflitsen

Bij de teamuitjes van Foursites is het altijd lachen, gieren, brullen. Tot dat ene moment, iets meer dan een jaar geleden. Er was een tuktuk-tour georganiseerd in de omgeving van Tiel.

In het begin was het hartstikke leuk, althans in één van de tuktuks. Bij ons was er (nog) niks aan de hand en verliep het allemaal vlekkeloos. Maar toen… we waren bijna terug bij het beginpunt, nog 1 rotonde. Weet je nog dat je vroeger met schoolreisje een aantal rondjes om de rotonde reed? Dit leek chauffeur Mike wel een leuk idee. Eigenlijk leek dit ALLEEN Mike wel een leuk idee. We klampten ons vast aan de tuktuk, die met twee wielen los van de grond kwam. We zagen ons leven voorbij flitsen. Het ging maar door, rondje na rondje. Uiteindelijk landden de wielen gelukkig weer veilig op de grond. We leefden nog!

Sindsdien is niemand meer samen met Mike in één voertuig geweest, welk voertuig dan ook.

Jorre – Front-end developer

Cocktails nog voordat ik was begonnen

Ik was nog niet eens officieel begonnen en ik werd al uitgenodigd voor een BBQ en cocktailavond. Dat zegt voor mij alles over de gezellige en open sfeer bij Foursites! Nu bijna twee jaar later ben ik semi-ping pong master en programmeer ik de hele dag door in een leuk en gedreven team.

Nick – Back-end developer

Thuiswerken en bingo spelen

In de afgelopen periode hebben we met z’n allen zo veel mogelijk (of juist alleen maar) thuisgewerkt. Omdat we natuurlijk allemaal wel into de online dingen zijn en we al vaker thuis hadden gewerkt, ging die omschakeling redelijk soepel.

Zelfs het teamuitje werd online georganiseerd. Als je onze socials in de gaten hebt gehouden weet je dat we een bingo hebben gespeeld via Zoom. Dat vond ik wel hilarisch en heb ook nog wat gewonnen!

Michaela – Copywriter

Dit team bestaat uit fijne mensen

In de 16 maanden dat ik nu bij Foursites werk heb ik gezien dat we écht een team zijn dat ten eerste bestaat uit mensen, en daarnaast uit skills, taken en functies. We hebben elkaar nodig, simple as that.

Er is altijd wel iemand die klaarstaat om een collega te helpen. Niet zijn of haar verantwoordelijkheid, eigenlijk geen tijd, maar als het relatief eenvoudig is om je collega op weg te helpen, doen we dat voor elkaar. Of het nu gaat om het uitzoeken hoe die DKIM-issue verholpen wordt of het helpen de tafel te dekken voor de lunch.

Lopen we ergens compleet op vast? Dan bedenken we samen een oplossing. Een nieuwe techniek of een methodiek die onmogelijk lijkt? Niets is op voorhand onmogelijk, we zoeken dat eerst uit.

Marcel – Projectmanager

Van Zoom-lunches naar back to the office

Hartelijk gefeliciteerd Foursites met het 8-jarig bestaan! Best een gekke periode dit, van thuiswerken met een Zoom-lunches tot online meetings en speeddates. Erg jammer ook dat we niet naar WordCamp Europe in Porto konden gaan. Gelukkig mogen we snel weer naar kantoor, waar ik meteen vier nieuwe collega’s mag verwelkomen. Op naar de volgende 8 jaar!

Marco – front-end developer

Ruimte voor groei én flauwe grapjes

Foursites betekent voor mij een nieuwe start in een jong, ambitieus en erg gezellig team. Ik ben pas enkele weken geleden begonnen als Digital Designer, maar ik waardeer het nu al enorm dat er ruimte is voor flauwe grapjes, maar ook voor individuele groei en groei met het hele team. Ik hoop nog lang mee te mogen dragen in dit bruisende bedrijf waar het beste resultaat behalen voor de klant altijd centraal staat.

Delano – Digital Designer

Zeg nooit nee tegen een saucijzenbroodje

Inmiddels werk ik ruim een maand bij Foursites, maar er zijn een aantal dingen die mij nu al heel duidelijk zijn geworden. Allereerst werkt iedereen heel hard en is iedereen druk, maar iedereen wil je op elk moment helpen met al je vragen. Dat is natuurlijk heel fijn als je ergens net komt werken.

Daarnaast is Foursites een heel sterk team waarin je je meteen welkom voelt. En als laatste: zeg nooit nee tegen een saucijzenbroodje en eet je een keer gezonde worteltjes, dan ga je dat nog weken aanhoren 😉.

Kim – Projectmanager

8 jaar vs. 8 dagen

Foursites bestaat 8 jaar en dat is een moment om bij stil te staan. Mijn Foursites carrière is wat kortstondiger, bij het schrijven van dit stukje 8 dagen, maar ik moet zeggen dat ik mij nu al thuis voel in Didam.

Het klinkt als een cliché, maar work hard, play hard zit echt in het DNA van het bedrijf. Na 8 dagen kan ik al zeggen dat een goede sfeer vanzelfsprekend is en dat verklaart volgens mij voor een groot deel de prestaties die al 8 jaar geleverd worden. Deze Foursites identiteit heeft mij vanaf het begin aangesproken en ik kijk erg uit naar mijn tijd bij het bedrijf. Op naar de volgende 8 jaar en mijn volgende 8 dagen 😉!

Gijs – Online Marketeer

Die speeddates werken supergoed

Ondanks dat ik mijzelf pas anderhalve week lid van het team mag noemen voelt dit niet zo. Het team verwelkomt je warm en je leert meteen iedereen kennen door de speeddates die georganiseerd worden. Dit is iets wat ik nog niet eerder heb gezien bij een bedrijf, maar het werkt wel super goed. Ik heb het gevoel dat ik iedereen nu al aardig ken. Voor mij is het nu al een topweek en ik kijk uit naar de mooie projecten die we hier gaan draaien!

Jake – back-end developer

#sharing is caring