Natuurlijk stond SUNWAY® open voor ons idee om een Progressive Web App (PWA) te maken in plaats van een app voor iOS en Android. Razendsnel, vloeiende pagina-overgangen en bijzonder gebruiksvriendelijk. En – niet onbelangrijk – goedkoper dan een native app.

De SUNWAY® PWA is niet te onderscheiden van een native app.

UX-onderzoek: snel een servicemelding kunnen doen.

Een PWA voor SUNWAY® komt niet uit de lucht vallen. Grondig UX-onderzoek heeft ons laten zien dat dealers van SUNWAY® graag veel informatie uit de dealer website in de app terug willen zien. Daarnaast is er behoefte om snel een servicemelding te kunnen doen met een smartphone. Behalve dat je met de app snel het inspiratiealbum kunt openen, is de app zo ontworpen dat je direct vanuit je startscherm een ticket kunt inschieten.

Eén code base voor ieder platform.

Het mooie voor ontwikkelaars is dat je geen verschillende apps hoeft te bouwen voor de verschillende platformen. Je bouwt één enkele app, volledig met de standaard webtechnieken, die zich op alle verschillende platformen hetzelfde gedraagt. Dat betekent ook één code base om te schrijven en te onderhouden. Daardoor is een PWA aanzienlijk goedkoper dan een app voor iOS en Android. Check!

Hoe kan het dan dat een PWA zo soepel werkt?

Het geheim zit hem – grof gezegd – in 3 ontwikkelingen:

Als je van pagina verandert update je alleen het stukje van de pagina dat daadwerkelijk moet veranderen, waardoor de pagina sneller ‘klaar voor gebruik’ is. In PWA-land haal je bij het eerste bezoek van de website de data (teksten, links naar plaatjes, etc.) op. De eerste keer duurt het laden dus iets langer, maar daarna is elke pagina vrijwel direct klaar. De data die je bij het eerste website bezoek hebt opgehaald sla je op op je smartphone. Dat betekent dat als je een volgende keer naar de website gaat de data al beschikbaar is. En het mooie is: hierdoor is de SUNWAY® web app ook offline te gebruiken.

Meer lezen over de mogelijkheden van een Progressive Web App?

Lees de blog Van developer Freek.

Zelf een PWA proberen?

Wil je zelf ervaren wat een PWA allemaal kan? Neem contact met ons op voor een mooie demo.